Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

04 Ιούνιος 2015

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου διοργανώνει, για 6η συνεχή χρονιά, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.Το μονοπάτι που έχει επιλεγεί, ξεκινάει από την γέφυρα του Παπίγκου, μετά τον οικισμό της Αρίστης και καταλήγει στο γεφύρι του Βοϊδομάτη στην Κλειδωνιά. Πρόκειται για μία διαδρομή, περίπου 5 χιλ. κατά μήκος του ποταμού, η οποία συνδυάζει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, αλλά και περιήγηση σε μνημεία της περιοχής. Όσοι ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Φορέα, να γνωρίσουν το φαράγγι του Βοϊδομάτη με την παραποτάμια βλάστηση, τα πλατάνια, τα σκλήθρα καιτις ιτιές.

Παράλληλα θα δουν τις βραχοσκεπές στη θέση Κλειδί και Μπόιλα, το παλαιό μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων που χρονολογείται από το 1658 και το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς, όπου απέναντι βρίσκεται η Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιώτισσας.Η διαδρομή έχει διάρκεια δύο περίπου ώρες και είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για παιδιά 8 ετών και άνω. Η πεζοπορία, θα πραγματοποιηθεί, με τη συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης. Επίσης, ο Φορέας Διαχείρισης θα προσφέρει, καπέλα και νερά στην αφετηρία της πεζοπορίας. Στο τέλος της πεζοπορίας θα γίνει επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Κόνιτσας που βρίσκεται δίπλα από το πέτρινο Γεφύρι της Κλειδωνιάς.

Όσοι από το Δήμο Κόνιτσας επιθυμούν να συμμετέχουν στην πεζοπορία, θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως την Παρασκευή 5 Ιουνίου και 2.00 το μεσημέρι, στο τηλ. 2655 360 326 στην κ. Αθανασίου Μαίρη.